Elk kind heeft familie nodig

En elk kind heeft liefde nodig. Daarom zorgen wij ervoor dat de kinderen in onze liefdevolle Ombir Family kunnen opgroeien. Zo voorkomen we dat de kinderen er alleen voor komen te staan.

DONEER NU

Een liefdevol thuis in de Ombir Family

Wij geloven dat een kind zonder liefde niet kan groeien. Dat familieliefde van levensbelang is.

En dat opgroeien in een liefdevolle en veilige familie omgeving de enige goede basis is voor de ontwikkeling van een kind.

Alleen met een liefdevol thuis kan een kind zich ontwikkelen tot een zelfstandige en weerbare volwassene.

De Ombir Family is één grote familie. Zo voelt het voor de kinderen, maar ook voor ons. Samen staan we sterk en kunnen we alles aan.

In de Ombir Family leren kinderen mensen te vertrouwen en lief te hebben. Om verlies en pijn te verwerken.

En krijgen ze de liefdevolle basis – die we allemaal nodig hebben – om op eigen kracht de wereld te kunnen ontdekken.

Een liefdevolle en veilige familie is voor een kind de basis. Het is misschien nog wel belangrijker dan onderdak, gezondheidszorg en onderwijs.

Al deze voorzieningen hebben pas nut als een kind opgroeit binnen de veiligheid en warmte van een familie – Ombir Family.

Bij je familie ben je thuis

Een familie in welke vorm dan ook.Het is niet de biologische band of traditionele gezinsvorm die bepalend is, maar de continuïteit en de liefdevolle omgang die zorgt voor een gezonde ontwikkeling van het kind.

Momenteel bestaat onze Ombir Family uit 11+ weeskinderen. Hier groeien de kinderen op met broertjes en zusjes in een veilige en liefdevolle omgeving.

Wij zorgen met alle liefde voor deze kinderen, totdat het moment komt dat ze op eigen benen kunnen staan.

Elk kind verdient een plek dat het thuis kan noemen

Wat is er nodig om een huis te bouwen? Bakstenen, cement en heel veel handen! Wat begon als een droom, is nu werkelijkheid geworden.

In de zomer van 2018 opent de Ombir Children’s Home haar deuren. Steen voor steen gebouwd door de mensen van de Thimi community en met hulp van vrienden over de hele wereld.

De Ombir Children’s Home is alles wat het woord ‘thuis’ betekent: veilig, liefdevol, gezellig, warm en vrolijk. Kortom: een plek waar je jezelf kunt zijn.

Zoals elk ander thuis en ander gezin, zijn we broers en zussen, moeders en kinderen.

Als je door het huis loopt, voel je de liefde waarmee het gemaakt is. Elke steen, elk raam en elke deur.

De inspirerende woorden op de muren en de kleurrijke verf op de muren laten de kinderen zich thuisvoelen.

De warmte die het huis uitstraalt, herinnert de kinderen er aan dat ze thuis zijn. Een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Een plek waar ieder kind er toe doet.

DONEER NU

Wij hebben dit thuis samen gebouwd

We leven gemeenschappelijk. We houden van elkaar en respecteren elkaar.

De kinderen gaan dagelijks naar school toe en vinden het leuk om te helpen tijdens het koken.

We zitten altijd samen om te genieten van zelfgemaakte, voedzame maaltijden. Alleen is onze eettafel net iets groter dan normaal.

De kinderen vind je geregeld rondom het huis. De jongens voetballend op de weilanden naast ons huis en de meisjes dansend op culturele Nepalese muziek op het dakterras.

Elke avond, net voor het tanden poetsen en het licht uit gaat, komen we als gezin samen om over onze dag te praten en onze dankbaarheid te uiten.

Ons huis is een bron van veiligheid, vrede, geluk en liefde. Héél veel liefde. En onvergetelijke herinneringen. Dit is waar onze familie samen maaltijden nuttigt.

Waar we samen dansen, mantra’s chanten en zingen. Waar we boeken voorlezen voor het slapen gaan. Op zoveel verschillende manieren hebben we dit huis gebouwd – één verhaal per keer.

DONEER NU

JA! Ik maak het verschil in het leven van deze kinderen.

Word FRIEND van Ombir Foundation en geef kinderen in Nepal de kans om gewoon weer kind te zijn. Vanaf €5,- per maand verander je het leven van een kind als Ombir. 

Hierdoor groeien ze op in een liefdevolle en veilige omgeving. Zo leren de kinderen om voor zichzelf te zorgen. En wat een kind leert, geeft een kind door.

JA, IK WORD FRIEND