Ochtendritueel: hoe mijn ochtend in Nepal eruitziet

Ochtendritueel. De ochtend is een van de meest heilige delen van je dag. De manier waarop je je dag begint bepaalt de manier waarop je je dag leeft. Ik noem de eerste twintig minuten na het wakker worden “me time’”, omdat dit écht het meest waardevolle moment van de dag is. En een zeer grote invloed heeft op de kwaliteit van elke minuut die volgt.

Vandaag deel ik mijn ochtendritueel met je en waarom het zo belangrijk voor mij en de weeskinderen in Nepal is. Ik hoop dat dit artikel je inspireert om je dag te beginnen vanuit liefde, innerlijke rust, energie en zelfvertrouwen! Voel je vrij om je ochtendritueel te posten in de reacties hieronder.

Mijn ochtendritueel bestaat uit vijf fasen. Iedere morgen wanneer ik wakker word begin ik mijn ochtend met dankbaarheid. Ik ga rechtop in lotushouding op bed zitten. Soms met twee weeskinderen als aapjes hangend op mijn rug, haha.

Vervolgens sluit ik mijn ogen en zeg ik hardop waar ik dankbaar voor ben. Ik ben dankbaar dat deze ochtend wakker ben geworden, terwijl duizenden mensen vannacht zijn overleden. Ik ben dankbaar dat ik een veilig en liefdevol thuis heb, voldoende te eten heb en dat ik mijn leukste leven mag leven. Elke dag opnieuw.

Ik stel het Universum de vraag: “How may I serve today?”. Misschien klinkt het wat vreemd om het verloop van je dag uit handen te geven. Maar probeer het gewoon eens. Een dagje maar. En voel wat er met je gebeurt als je met je bemoeizuchtige vingers van het leven afblijft en aan het leven zelf overlaat wat er wel of niet moet gebeuren.

Om heel eerlijk te zijn doe ik dit niet iedere dag. Op de dagen dat ik het wel doe maakt het mij heel vrolijk en begin ik mijn ochtend vanuit een gevoel van liefde, innerlijke rust, energie en zelfvertrouwen.

Het vervolg van mijn ochtendritueel bestaat uit het chanten van de Gayatri Mantra. Deze prachtige Tibetaanse mantra is een mantra die – wanneer drie keer gechant – je zal beschermen. Je kunt deze mantra chanten als je net wakker wordt en in bescherming je dag wil beginnen.

Vervolgens drink ik een glas warm water met citroen en neem ik een handje nootjes. Het liefst een biologische notenmix van walnoten, pecannoten, cranberries, pinda’s en rozijnen. Héérlijk!

De derde fase van mijn ochtendritueel is meditatie. Ongeacht waar ik ben of hoe ik me voel, deze fase sla ik nooit over. Voor veel mensen draait meditatie om het leegmaken van hun hoofd en het hebben van geen gedachten. Voor mij draait meditatie om het vullen van mijn hart, zodat ik mijn ochtend begin vanuit een gevoel van liefde.

Meditatie komt voor mij het dichtst in de buurt van een levensechte toverstaf…

Meestal sluit ik mijn meditatie af met een visualisatie. Visualisatie heeft de kracht om ieder verlangen, iedere droom waar te maken. Visualisatie is zo enorm krachtig. Het is alsof je met supersonische snelheid al je diepste verlangens en dromen manifesteert.

Geloof het en je zult het zien. Plant zaadjes van vertrouwen in de tuin van je hart. Geef het water, houd vertrouwen en gebruik de kracht van visualisatie om het tot wasdom te laten komen.

Waar het om gaat is dat je jezelf gaat zien alsof je al bent waar je wil zijn. Het Universum doet de rest. Als je deze kunst begrijpt, zal het hele Universum zich samenspannen om jouw geplante zaadjes tot wasdom te laten komen.

Als ik in stilte mijn meditatie afsluit, zet ik voor mezelf een intentie voor de rest van de dag. Ieder jaar geef ik een speciaal thema mee. Het thema voor 2017 is zichtbaarheid. Ik heb verschillende affirmaties voor verschillende levensgebieden. Een van mijn intenties voor het nieuwe jaar is:

“I Am

I am that, I am. I, Mick Bröcker, am a worldwide bestselling author, philanthropist, meditation and yoga teacher, and investor. In return I will give the most valuable ancient wisdom of which I am capable and give the best of quality in the capacity of a meditation and yoga teacher and novelist, ombir. Starting in 2016, I will achieve world fame with the Ombir Foundation and my meditation business. 

I will live the rest of my life as a philanthropist to make this world a better place. Especially for our children. The magic and unconditional love of a child’s heart are the seeds of creativity that will heal the world. I truly believe that.

Mick Bröcker”

Misschien vind je het lastig om jouw intentie helder te formuleren. Stel jezelf belangrijke vragen, levensvragen. Waar ben ik hier voor gekomen? Wat wil ik loslaten? Wat mag er geheeld worden? Zet je intentie nu. Misschien is je intentie gewoon: ik stel me open om anders te zien…

Ik geniet in alle rust van een heerlijk licht ontbijt. Het liefst buiten in het zonnetje. Vaak neem ik wat yoghurt met verse frambozen, bevroren roodfruit, verschillende soorten zaden en een paar gedroogde abrikozen. Heel erg gezond en nog lekker ook.

Vervolgens maak ik de weeskinderen wakker. We eten samen nog iets en maken ons klaar om naar school te wandelen, mijn favoriete moment van de dag.

Het creëren van een ochtendritueel is een diep commitment. Het is een commitment voor de wereld.

Moge de zon lange tijd op je schijnen. Moge alle liefde je omringen en het zuivere witte licht in je, je begeleiden op je weg. Zodat je kunt doen waarvoor je hier bent gekomen.

Tashi Deleg,

Mick (en de weeskinderen)

Comments (0)

+ Leave a comment

Please share your thoughts...

Your email address will not be published.