Het weeskindje met wie het allemaal begon…

Ombir werd geboren in een heel klein dorpje in het Zuiden van Nepal. Hij woonde samen met zijn broertje en ouders in een hutje gemaakt van bamboo. Ombir groeide op in pure armoede. Met slechts één maaltijd per dag was de kans op overleven klein…

DONEER NU

Het weeskindje met wie het allemaal begon…

Soms ontmoet je iemand die je leven verandert. Ik ontmoette Ombir in de zomer van 2014 voor het eerst.

Een bijzonder positief en blij jongetje met zin in de toekomst.

En ik vroeg hem: “Wat zou je het allerliefste van de hele wereld willen?

“Liefde,” zei hij. Ik zakte door mijn knieën, omhelsde zijn fragile lichaampje en zag het kind in zijn stralende ogen terugkomen.

Een gouden glimlach op zijn gezicht en zijn ogen straalde.

Op dat moment zag ik de enorme kracht en de potentie bij het geven van zo iets kleins als liefde aan slechts één kind. Een klein jongetje van 11 zijn grootste droom was zoiets simpels – liefde. Dit antwoord veranderde zijn leven.

Ombir werd geboren in een heel klein dorpje in het Zuiden van Nepal. Hij woonde samen met zijn broertje en ouders in een hutje gemaakt van bamboo.

Ombir groeide op in pure armoede. Met slechts één maaltijd per dag was de kans op overleven klein.

Na het wegvallen van zijn vader, bracht zijn zieke moeder hem hier.

Hier kreeg Ombir wat hij nodig had. Onderdak. Eten. Onderwijs. En liefde. Heel veel liefde. Maar bovenal een kans op een betere toekomst.

DONEER NU

Het weeskindje met wie het allemaal begon…

Soms ontmoet je iemand die je leven verandert. Ik ontmoette Ombir in de zomer van 2014 voor het eerst. Een bijzonder positief en blij jongetje met zin in de toekomst. En ik vroeg hem: “Wat zou je het allerliefste van de hele wereld willen? “Liefde,” zei hij. Ik zakte door mijn knieën, omhelsde zijn fragile lichaampje en zag het kind in zijn stralende ogen terugkomen. Een gouden glimlach op zijn gezicht en zijn ogen straalde. Op dat moment zag ik de enorme kracht en de potentie bij het geven van zo iets kleins als liefde aan slechts één kind. Een klein jongetje van 11 zijn grootste droom was zoiets simpels – liefde. Dit antwoord veranderde zijn leven.

Ombir werd geboren in een heel klein dorpje in het Zuiden van Nepal. Hij woonde samen met zijn broertje en ouders in een hutje gemaakt van bamboo. Ombir groeide op in pure armoede. Met slechts één maaltijd per dag was de kans op overleven klein. Na het wegvallen van zijn vader, bracht zijn zieke moeder hem hier. Hier kreeg Ombir wat hij nodig had. Onderdak. Eten. Onderwijs. En liefde. Heel veel liefde. Maar bovenal een kans op een betere toekomst.

25 april 2015. De dag dat Nepal werd getroffen door een verwoestende aardbeving. Met als gevolg dat de weeskinderen hun huis verloren en wekenlang in een tentje op het nabijgelegen grasveld sliepen. Een ding was zeker. Er moest iemand opstaan en voor deze kinderen gaan zorgen. Ik had geen papiertje, geen ervaring, geen geld en ik sprak de taal niet. Het maakte mij niet uit. Als je de weeskinderen huilend aan de telefoon hebt, de angst in hun ogen ziet en bij jezelf de tranen over je wangen lopen, dan weet je het zeker. Dit was voor mij het moment om op te staan. Om mijn studie Psychologie en mijn baan op te zeggen en te verhuizen naar Nepal om voor de weeskinderen te zorgen.

Begin 2016 heb ik mijn eigen stichting opgericht – de Ombir Foundation, vernoemd naar het jongetje dat mij zo inspireerde – en zorg ik 24/7 voor de weeskinderen hier in Nepal. Deze kinderen zijn mijn familie geworden. En als ik één ding van de kinderen geleerd heb, dan is het dat we moeten zorgen voor onze familie – waar we ze ter wereld ook moge vinden. Ik heb het mijn levensmissie gemaakt om voor deze weeskinderen te zorgen. Met als allergrootste droom het bouwen van een nieuw (t)huis, want ieder kind verdient het om in een veilige en liefdevolle omgeving op te groeien. En daarbij hebben we jouw hulp nodig.

Samen creëren we een nieuw thuis, voor de kinderen een nieuwe wereld. Een wereld waarin ieder kind de kans krijgt om in veiligheid en liefde op te groeien. Een wereld waarin de weeskinderen dagelijks naar school toe kunnen. En wat een kind leert, geeft een kind door.

Want zolang er nog steeds een van deze kinderen met een uitgestoken hand staat vragend om niets meer dan liefde, zal mijn missie doorgaan!

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.

Namasté,

Mick Bröcker

Wellicht heeft u afgelopen weken iets van de Ombir Foundation in de media voorbij zien komen. Zo hebben we een interview gehad in het Algemeen Dagblad, Metro nieuws, De Postiljon (Zoetermeer en omstreken) en was Mick Bröcker te gast aan tafel bij Humberto Tan in de uitzending van RTL Late Night.

Wil jij letterlijk een steentje bijdragen aan de bouw van een nieuw huis voor weeskinderen in Nepal? Maak vandaag een eenmalige donatie of word FRIEND van de Ombir Foundation – al vanaf € 5 per maand en zet jouw impact op cruise control.

Buuton