Hoe begin je het nieuwe jaar met een breakthrough?

Elk nieuw jaar zijn er drie specifieke dingen die ik doe om het afgelopen jaar los te laten en te omarmen wat komen gaat. Deze principes helpen en geven mij de inspiratie en energie die ik nodig heb om mijn verlangens te manifesteren. Dit is mijn eigen nieuwjaars ritueel, maar dit jaar voel ik me geroepen om het met je te delen. Ik leerde deze oefening van de Tibetaanse monniken in Nepal.

Op dit moment, zo vlak voor Kerstmis, voel je je geliefd, gelukkig, enthousiast en vol energie. Dit is de perfecte tijd om krachtige veranderen in je leven aan te brengen. Pas deze drie principes toe en je zult het nieuwe jaar aftrappen met een enorme krachtige positieve flow van energie in je rug.

Ik heb het gevoel dat het belangrijk is om het verleden te vergeven. Hoe moeilijk het misschien ook voor je is. Geloof dat alles gebeurt met een reden, ongeacht wat je dit jaar overkomen is. Zie het als een mogelijkheid die het leven je geeft om te leren. Om te evolueren en te groeien naar nieuwe manieren van zijn.

Ik weet dat dit niet makkelijk voor je is, maar het is nodig als je verder wilt. Als je van 2017 je beste jaar tot nu toe wil maken. Je hoeft het niet alleen te doen, we doen het samen.

2016 was een zwaar jaar voor velen van ons. In de numerologie was het universele getal voor het jaar 2016 een 9. Een universeel getal vertegenwoordigt de energie die we gedurende dat jaar zullen ervaren. 2016 is een 9 jaar, want 2 + 0 + 1 + 6 = 9.

In de numerologie vertegenwoordigt de 9 voltooiing. Een 9 jaar is een jaar waarin we afscheid nemen van oude patronen en ons bewust worden van wat niet werkt, zodat we de cyclus kunnen voltooien.

Toen de astrologie monnik hier in het klooster in Nepal mij leerde over numerologie en vertelde wat een 9 jaar betekent, werd ik weggeblazen. 2016 was absoluut een jaar van voltooiing voor mij. Ik ben eindelijk geconfronteerd met mijn diepste wonden en mijn meest persoonlijke kwesties.

Het was (emotioneel) een heel heftig jaar, maar het was het waard. Ik heb heel diep moeten gaan om een cyclus te doorbreken die het grootste deel van mijn leven duurde te voltooien. Het is gelukt en ik ben blij om het met je te kunnen delen. Ik ben klaar om opnieuw te beginnen!

Neem even een moment voor jezelf. Kijk voor heel even terug op het afgelopen jaar.

Een goede manier om dit te doen is door het op te schrijven. Om het van je af te schrijven. We zitten nu in de laatste dagen van 2016. Schrijf een brief aan jezelf al terugkijkend op het afgelopen jaar.

Wat voor een jaar was het voor je? Wat heb je geleerd? Wat neem je mee? Wat laat je los?

Heel belangrijke vragen, levensvragen. Het is goed om voor heel even stil te staan bij het afgelopen jaar. Om in dankbaarheid terug te kijken naar war voor een jaar het voor je was. Welke belangrijke levenslessen heb ik mogen leren? Wat dient geen doel meer en mag ik loslaten? Al schrijfende her-leef en her-ontmoet je het afgelopen jaar.

Je krijgt nog een keer de kans om terug te kijken, voordat we het jaar afsluiten. Welk verhaal maak jij van 2016? Welk verhaal schrijf je op? Je verhaal niet kennen maakt vaak dat je meeleeft, overleeft en daarna soms je eigen verhaal weggeeft aan anderen. Omdat je zo graag anderen gelukkig wilt maken en daarbij jezelf vergeet.

Nu we samen hebben teruggekeken en het afgelopen jaar hebben afgerond, is het tijd om langzamerhand vooruit te kijken. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen? Wat staat ons te wachten in het nieuwe jaar?

Wat staat ons te wachten in het nieuwe jaar?

Het nieuwe jaar – 2017 – brengt ons een 1 jaar. In de numerologie weerspiegelt een 1 het begin van dingen in het leven. Een 1 jaar biedt ons een nieuw begin en staat voor spirituele evolutie. De verwachting is dat we een spirituele revolutie in ons leven zullen ervaren in het nieuwe jaar, 2017.

Neem even een moment voor jezelf. Voor heel even krijg je de mogelijkheid om in de toekomst te kijken. Stel je voor dat het nu 31 december 2017 is en je kijkt terug op het afgelopen jaar. Hoe zag 2017 er voor jou uit?

Hoe zag het afgelopen jaar er voor jou uit? Welke belangrijke levenslessen heb je geleerd? Wat heb je gedaan? Welke bijzondere mensen heb je ontmoet? Welke herinningen heb je gemaakt? Welke dromen heb je waargemaakt? Wat heb je voor anderen betekent?

Schrijf een brief aan je future self, alsof je vanuit de toekomst terugkijkt op het jaar 2017.

Ieder einde is een nieuw begin. Maak van je eindpunt je begin punt, geef onderweg niet op, en je zult dit jaar al je dromen verwezenlijken. Geloof het en je zult het zien. Lees met verwondering een jaar later de brief terug. Je zult verstelt staan van het feit dat wat je hebt opgeschreven, is uitgekomen.

Dit is het geheim van alle guru’s. Ze zien zichzelf al waar ze willen zijn door gebruik te maken van de kracht van visualisatie. Ze geloven heilig dat ze zijn wie ze willen zijn en het universum doet de rest.

Misschien klinkt deze nieuwjaarstraditie wat vreemd voor je, maar het is een enorm krachtig ritueel. Mooi om samen met familie te delen op oudejaarsavond. Ik sluit het jaar af genietend van een heerlijk feestmaal samen met de weeskinderen. We gaan genieten van heerlijk typisch Nepalees eten en kijken samen terug op een voor ons allen bijzonder mooi 2016.

Wat je ook van plan bent om te gaan doen komend jaar. Welke dromen je wil verwezenlijken. Wat het ook is waar je hart sneller van gaat kloppen. Het zal altijd iets zijn waarbij je anderen van dienst bent. Zo is het en zo zal het altijd zijn.

Tashi Deleg,

Mick (en de weeskinderen)

Comments (0)

+ Leave a comment

Please share your thoughts...

Your email address will not be published.