Een dag in mijn leven

Een dag in mijn leven. Sinds ik eind 2015 voor onbepaalde tijd naar het dak van de wereld ben verhuisd, krijg ik veel vragen. Een van de meest gestelde vragen is hoe mijn dag er hier in Nepal uit ziet. Vandaag wil ik je een kijkje over mijn schouder geven en laat ik je zien hoe een dag in mijn leven eruit ziet.

5.00

Langzaam wakker worden. Yoga oefeningen op mijn balkon, drink een groot glas warm water met citroen en neem een handje nootjes. 

5.30 – 6.00

Meditatie in mijn slaapkamer. Love it!

6.00 – 6.30

Als het niet te koud is, ga ik in stilte op het dakterras zitten. Zet mijn intentie voor de dag en ik wacht tot de zon langzaam opkomt. Sunrise it is baby!

7.00 – 7.30

Douchen, tanden poetsen, klaarmaken om naar de kinderen te gaan.

7.30 – 9.30

Kinderen wakker maken, samen ontbijten, helpen met aankleden en samen naar school wandelen (mijn favoriete moment van de dag). 

9.30 – 10.00

Tijd voor mij om te ontbijten. Hier ben ik dan ook wel echt aan toe, haha.

10.00 – 14.00

Schrijven aan een van mijn projecten zoals nieuwe programma’s, boeken en live events.

14.00 – 14.45

Tijd voor een heerlijke verfrissende lunch en een grote kan met koud water, citroen en verse munt. Yummy!

14.45 – 19.00

Kinderen uit school halen, samen huiswerk maken en spelen.

19.00 – 19.30

Dinner

19.30 – 20.30

Schrijven aan een van mijn projecten zoals nieuwe programma’s, boeken en live events.

20.30 – 21.00

Meditatie. Ik mediteer twee keer per dag en ik ben er gek op!

21.00 -21.30

Tijd om de dag te evalueren (dankbaarheid!) en na te genieten met een kop thee in bed en een inspirerend boek of een mooi gesprek met mensen waar ik van houd.

21.30

Douchen, tanden poetsen en daarna gaat het licht uit.

Ik moet zeggen dat mijn dagen niet altijd precies gaan zoals ik ze hierboven heb gepland. Soms komt er iets tussendoor. Ik heb daar vrede mee. Zo is het ook goed. Ik weet dat alles met een reden gebeurt, dus ik blijf flexibel.

Ik ben niet (te) streng voor mezelf. Ik geloof dat dit heel belangrijk is. Wees niet te streng voor jezelf als je je niet aan je gebruikelijke routine houdt. “Go with the flow” en weet dat altijd alles zal gebeuren op het voor jou juiste moment, divine timing.

Wanneer ik niet in Nepal ben, zien mijn ochtenden en middagen er anders uit. Dan heb ik geen dakterras om mijn intentie voor de dag te bepalen en geen kinderen die als aapjes aan m’n arm en en benen hangen. Meestal schrijf ik in de ochtend wat en gebruik ik de middagen om te lezen of om tot rust te komen.

Tashi Deleg,

Mick (en de weeskinderen)

Comments (0)

+ Leave a comment

Please share your thoughts...

Your email address will not be published.